Digitalni izazovi – I vaš biznis morat će se prilagoditi modelima poslovanja generacije Z

Tatjana Štefanac Zjalić, partnericatravanj 5, 2018.

Generacije rođene nakon 1995. danas su glavni potrošači, ali sve više postaju i partneri tvrtkama koje još vode starije generacije. Oni koji na vrijeme ne shvate novi poslovni, digitalni kôd, izumrijet će poput dinosaura.

Posljednjih mjeseci često se govori o raznim izazovima digitalnog doba u kojem živimo. Dominiraju teme kao što je krađa podataka putem Facebooka u svrhu upravljanja predsjedničkim izborima u SAD-u, mogući utjecaj obveze usklađivanja s novom regulativom o zaštiti osobnih podataka (engl. General Data Protection Regulation – GDPR) na manje poduzetnike koji se prije svega ne bave prikupljanjem osobnih podataka, je li otvaranje Amazona Go, trgovine široke potrošnje bez blagajni u Americi, skorašnja realnost u Hrvatskoj, i još mnoge druge.

 Know how umjesto nekretnina

Ako svratimo pozornost na pokazatelje američkog indeksa S&P 500, vrijednost je nematerijalne imovine njezinih sastavnica od 1985. do 2015. s 32 posto porasla je na visokih 87 posto. Iz tog trenda sasvim je jasno koliko danas vrijedi znanje i iskustvo u usporedbi sa zgradama i materijalnom imovinom iz devedesetih godina. Ako tomu pridružimo podatak da je 1985. godine vijek tvrtki bio pedeset godina, a danas je kraći od dvadeset godina, morali bismo potražiti odgovore na niz novih pitanja:

  • iz perspektive poduzetnika – kolika je vrijednost nematerijalne imovine mojeg poduzeća
  • iz perspektive poslodavca – kako ću postati i ostati konkurentan za ‘high performere’
  • iz perspektive roditelja – kako odgojiti dijete koje će biti spremno za tržište rada bez osobnih bankara, blagajnica, građevinskih radnika, raznih posrednika itd.

Prema tome, možemo li si priuštiti luksuz i računati na to da se svjetski trendovi ne tiču svakog od nas jer je Hrvatska tek na 24. mjestu prema DESI-ju (engl. Digital Economy and Society Index), indeksu koji govori da Hrvatska za državama Europske unije zaostaje u gotovo svim promatranim kategorijama. Što se promijenilo u posljednjih dvadesetak godina? Među ostalim, dostupni su nam pametni telefoni s pomoću kojih možemo isti tren pristupiti svakoj informaciji koju želimo, pametne tehnologije kojima možemo glasovnim naredbama upravljati grijanjem, televizijskim, videouređajima i ostalim uređajima u kućanstvu, dostupno nam je i niz drugih kvalitetnih usluga po vrlo konkurentnim cijenama, i to u Hrvatskoj. Neki od takvih primjera jesu Uber, The Mobile Bank N26 i nova varijanta najma vozila. Zakonska regulativa i spor državni administrativni aparat zasigurno će usporiti potencijal razvoja takvih i sličnih usluga u Hrvatskoj, no hoćemo li biti jednako pesimistični kad promislimo tko su danas donositelji odluka u poslovnom svijetu – možemo li si priuštiti luksuz ne upoznati se s novim generacijama koje polako, ali sigurno, preuzimaju vodstvo na po-slovnoj sceni? Primjerice, generacijom Z nazivaju se oni rođeni između 1995. i 2010. To je generacija koja se od rođenja koristi mobitelom, internetom te koja je provela nemjerljiv broj sati u slanju poruka, postanju, surfanju, dijeljenju, strimanju, pokanju, tvitanju i lajkanju. Generacija bez straha od javne objave vlastitog mišljenja, dijeljenja fotografija i emocija na socijalnim mrežama. Generacija koja više od ostalih ima averziju prema aktivnostima za koje smatra da nemaju viši smisao. Istraživanja pokazuju kako je generacija Z sklona vrijeme i energiju usmjeriti u kreiranje rješenja koja će, primjerice, omogućiti da hrana bude dostupnija potrebitima, neće se zadovoljiti ‘samo’ njezinim doniranjem. Jedna od dobrobiti življenja u digitalnom dobu jest to da više nismo primorani poslovati s onima koji su spori, neljubazni ili nam se ne mogu prilagoditi. Temeljne vrijednosti poslovanja konkurentnih tvrtki danas su transparentnost, dostupnost i personalizacija, što znači da je klijent u fokusu u punom smislu te riječi.

Novi modeli

Uberove prednosti Upotrebom Ubera dobit ćete informaciju kad stiže vaš vozač, koliko će vas stajati odabrana ruta, u kojem ćete se vozilu voziti, platiti možete karticom, a nakon završene vožnje možete s dva klika javiti da niste bili zadovoljni uslugom vozača jer vas je vozio okolnim putem – istog dana dobit ćete povrat novca. I sve to doista funkcionira.

Mobitelom u banku Dostupne su usluge The Mobile Bank N26, banke s kojom poslujete mobitelom. Račun se otvara iz fotelje za osam minuta, a besplatna Mastercardo-va kartica dobiva se za najviše šest radnih dana s mogućnošću podizanja gotovine s bankomata bez naknade diljem svijeta.  Gdje god je zastupljena Mastercardova kartica, funkcionira i N26 Mastercard, a konverzije se provoditi prema srednjem tečaju.

Pretplata na automobile Autokuće danas nude pretplatu na vozila. Za 5000 kuna na mjesec fizička osoba može voziti novi Passat. Autokuća se brine za servis, registraciju, osiguranje, zamjenu guma i za zamjensko vozilo u slučaju kvarova. Cijena pokriva sve to. Ako pak sljedeći mjesec za putovanje želite drugo vozilo, možete ga odabrati. Ugovor imate pravo raskinuti u bilo kojem trenutku bez naknade.

Nova pravila novih generacija

Nove generacije postavljaju pravila, te će važnije nego ikad prije biti osluškivati potrebe klijenta, pitati za mišljenje i reagirati pravodobno reagirati na propust. Nove generacije ne prihvaćaju koncept dugoročne vjernosti i spremne su promijeniti dobavljača ili poslodavca pri prvom osjećaju nelagode. Ako ste dio onih koji si ne mogu priuštiti luksuz nedjelovanja, savjetujemo vam da razmotrite investiciju u dubinsko razumijevanje novih generacija – vaših klijenata, ali i zaposlenika koji žele više, brže i bolje i to odmah, danas.